Wat kost een website laten maken?

wat kost een website laten maken?

Wat kost een website laten maken?

Wat kost een website laten maken? Dat is altijd een goede vraag en verschilt nogal met waar je dit laat doen. Wat is het verschil en wat zijn de kosten om een website te maken? In dit blog artikel nemen we je mee op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Inhoudsopgave

Zelf maken of laten ontwerpen?

Om te weten wat het kost om een website te laten maken moet je eerst bij jezelf nagaan of je hem zelf gaat maken of dat je de website gaat laten ontwerpen door een een webdesigner. Het zal natuurlijk een stuk goedkoper zijn om zelf een eigen webdesign te maken. Om zelf je eigen site te ontwerpen kan je één van de bekendere web builders gebruiken. Een aantal voorbeelden van deze web builders zijn bijvoorbeeld:

  1. JouwWeb
  2. Wix
  3. Jimbo
  4. Shopify
  5. WordPress
  6. Squarespace
Wat kost een website laten maken? | kosten website maken

Wat kost een website laten maken bij deze aanbieders?

Bij deze aanbieders betaal je meestal maandelijkse kosten in de vorm van een abonnement. Wat kost het om een website te laten maken bij deze aanbieders? De kosten van deze aanbieders kunnen nog al verschillen maar liggen gemiddeld tussen de €20 en €70 euro per maand. Ook kun je dit nog uitbreiden door het aanschaffen van bepaalde plug-ins of software die jij nodig hebt om je website te laten draaien.

Is het verstandig om een web builder te gebruiken?

Het kan dus voordelig zijn om één van deze aanbieders te gebruiken voor je nieuwe site maar of het altijd de beste keuze is ligt er een beetje aan wat je wensen zijn. Als je een een simpele website wilt hebben en niet erg veel wil doen aan SEO of optimalisatie is dit een prima keuze. Wil je wel aan deze punten werken dan kan je beter even verder lezen.

Je bent bij deze web builders vaak beperkt in de mogelijkheden om je website goed technisch te optimaliseren. Ook zit je vaak vast aan de hosting van deze web builders en die is niet altijd even snel. Vanuit SEO oogpunt kan het dus beter zijn om een website te laten ontwerpen door een ervaren webdesigner ook al zitten hier vaak wel wat meer kosten aan verbonden. Maar wat kost een website te laten maken door zo’n webdesigner? 

Wat kost een website laten maken door een webdesigner?

Wat kost een website laten maken door een webdesigner? Die kosten kunnen heel erg verschillen en uiteenlopen. De kosten voor het laten maken van een website kunnen variëren tussen de €200,- en €50.000,- of zelfs meer dan dit. Het is dan ook lastig om hier een concreet antwoord op de geven. 

Het hangt er natuurlijk heel erg van af wat voor keuzes je maakt met betrekking tot het ontwerp, de ontwikkeling, je budget, de functionaliteiten en het bedrijf waardoor je dit laat doen. Bij een klein webdesignbedrijf kan je klaar zijn voor onder de €1.000,- terwijl je bij grotere bedrijven vaak minimaal €5.000,- kwijt bent aan kosten.  

webdesign | webdesigner

Wat is de beste optie?

Wat de beste optie is ligt echt aan je eigen wensen. Wil je gewoon een simpele website? Dan kan je eens proberen om aan de slag te gaan met de eerder genoemde web builders. Heb je echter meer specifiekere wensen of geen zin om met deze tools zelf aan de slag te gaan? Dan kan je beter een professionele webdesigner inschakelen. 

Wat de kosten om een website te laten maken zijn zal dan ook erg verschillen per bedrijf. Het is daarom dan ook goed om eens rond te kijken en verschillende offertes aan te vragen. Zo kan je een goede keuze maken welk bedrijf het beste bij jouw wensen aansluit.

Wat kost een website laten maken door Design & SEO?

Wat kost een website laten maken bij ons? Bij Design & SEO zijn de kosten om een website te laten maken zeer scherp. Wij bieden dan ook verschillende pakketen aan op onze website. Zo is er voor iedere ondernemer een passende oplossing afhankelijk van de wensen en functionaliteit. 

Het goedkoopste pakket gaat vanaf €199,- en bedraagt 1 pagina. Dit is natuurlijk niet ideaal als je een uitgebreide website wilt met bijvoorbeeld een diensten pagina, contact pagina, offerte pagina en een over ons pagina. 

Voor een wat meer uitgebreidere website kan je het beste kiezen voor ons populair pakket van €599,-. Bij dit pakket zitten 5 pagina’s inbegrepen wat het beste aansluit voor de meeste ondernemers. 

Wil je echter nog groter te werk gaan? Dan kun je ook kiezen voor ons premium pakket van €799,-. Dit pakket bestaat uit 10 pagina’s en is perfect voor een uitgebreide onderneming met veel verschillende diensten.

Voor de mensen die nog meer wensen hebben qua functionaliteit of met nog meer pagina’s is er ook ons maatwerk pakket. Dit pakket wordt geheel op maat gemaakt en de prijs is dan ook op aanvraag. Dit komt omdat natuurlijk elk maatwerk project erg verschillend is kwa omvang en tijd die er aan besteed wordt.  

Conclusie

Wat het kost om een website te laten maken verschilt dus erg. Ga je het zelf doen of besteed je het uit? Dit zijn allemaal vragen die bijdragen aan het verschil in kosten voor een website. Ook scheelt het ontzettend in prijs per bedrijf wat je kwijt bent.

Ga je voor een groot webdesign bureau dan ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Ga je voor een normale webdesigner dan kan je met een paar honderd euro ook al een zeer goed webdesign krijgen. Kijk daarom dan ook altijd goed naar de verschillende mogelijkheden en prijzen. Vraag een paar offertes aan en kijk naar wat het beste bij jouw wensen past.

Wil je een website laten maken door Design & SEO? De kosten om een website te laten maken bij ons is echter zeer scherp geprijsd. Vanaf €199,- heb je al een super strak en uniek webdesign. Neem gerust contact met ons op zodat je jouw wensen met ons kunt bespreken en wij een prachtige website voor je kunnen maken met een hoge performance.

Delen:

Meer berichten

Bericht sturen

Scroll naar boven