Website laten maken met CMS systeem

website laten maken met cms systeem

Waarom een website laten maken met CMS systeem?

Tegenwoordig kun je een website laten maken met een CMS systeem. CMS staat ook wel voor content management systeem. In dit artikel leggen we uit wat dit is en waarom het zo gebruiksvriendelijk is.

Inhoudsopgave

Wat is een content management systeem?

Een CMS is de afkorting voor een content management systeem. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk systeem waarmee je op een simpele wijze een website kunt ontwikkelen. Ook kun je het CMS gebruiken om je website makkelijk te onderhouden of nieuwe content te plaatsen. Een CMS is tegenwoordig echt een must voor je website.

website laten maken met cms systeem

Wat zijn de eisen voor een CMS?

Om een website te laten maken met een CMS zijn er een aantal technische eisen. Zo moet je rekening houden dat je een webhosting pakket neemt met voldoende schijfruimte. Ook moet je een SQL database hebben en ondersteuning van programmeer taal zoals bijvoorbeeld PHP.

Een aantal voorbeelden van een CMS

Er zijn een heleboel verschillende soorten content management systemen. Een aantal voorbeelden van een CMS zijn bijvoorbeeld:

Er zijn natuurlijk nog een heleboel andere content management systemen. Neem vooral de tijd om rustig je eigen onderzoek te doen en te kijken welke jouw het beste lijkt.

Waarom is een CMS handig?

Met een content management systeem kun je heel eenvoudig nieuwe content toevoegen aan je website. Zo kun je bijvoorbeeld simpel nieuwe pagina’s aanmaken of foto’s toevoegen. Ook kan je gemakkelijk met een paar simpele muisklikken je website up-to-date houden door updates uit te voeren. 

Tegenwoordig wordt een CMS echt niet meer alleen gebruikt door kleine webdesigners en ondernemers. Ook grote bedrijven gebruiken bijna altijd een soort content management systeem voor hun websites.

Wat is het beste CMS?

Wat is nou het beste content management systeem? Dit is een vraag die eigenlijk niet te beantwoorden is. Het is heel erg afhankelijk van de persoonlijke ervaring en mening. Zo kan het zijn dat de ene persoon liever een webwinkel maakt met WordPress maar een ander persoon weer liever met Shopify. 

Kijk daarom ook altijd goed welke van de content management systemen het beste aansluit bij je persoonlijke wensen. Het is wel zo dat een overgroot deel van de websites op het internet tegenwoordig worden gemaakt met WordPress.

Welke CMS gebruiken jullie?

Wij van Design & SEO maken gebruik van WordPress. Wij vinden dit persoonlijk de beste optie omdat we veel mogelijkheden hebben tot het optimaliseren van onze website. In de wereld van SEO en Web Core Vitals heb jij bij WordPress gewoon veel mogelijkheden om hier in te perfectioneren.

Een goed voorbeeld hiervan kun je zien in de afbeelding hieronder. Wij scoren voor onze Web Core Vitals voor alles een score van 100. Omdat wij WordPress gebruiken kunnen we gebruik maken van ons eigen hosting pakket wat de website een veel betere snelheid geeft. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt bij shopify zit je namelijk vast aan hun hosting. Onze eigen ervaring hiermee is dat dit niet altijd de snelheid bevorderd.

Conclusie

Een content management is eigenlijk echt noodzakelijk wanneer je een website laat maken. Het is een handige toevoeging voor het onderhouden en updaten van je website. Als je een website laat maken door ons maken wij deze bijna altijd met WordPress. Wij zijn van mening dat dit het meest toegankelijke CMS is waarbij je toch nog veel eigen waarde kan toevoegen door middel van optimalisering.

Wil jij ook een WordPress website laten maken door onze webdesigners? Neem dan ook gerust contact met ons op.

Delen:

Meer berichten

Bericht sturen

Scroll naar boven